Народне кухиње

Фондација Делије обезбедила помоћ за породицу Стојковић из села Сврачак на КиМ

Помоћ породици Стојковић из засеока Сврачак на Косову и Метохији срдачно је обезбедила Фондација Делије из Београда. Наши дугогодишњи доброчинитељи, а пре свега велики људи и хуманитарци, нису остали хладна срца када смо, замоливши, тражили помоћ за поменуту породицу Стојковић.

Ситуација породице Стојковић је врло деликатна, након што је пре три године преминуо отац, мама Данијела остаје сама са двоје деце, два дечака, старости од 9 и 10 година. Изашли смо на терен и уверили се да су услови у којима ова породица живи близу катастрофалних.

Помоћ је била потребна у реновирању куће, постављању димњака, комплетног реновирања купатила, увођење воде и канализације, куповина шпорета на дрва и дрва, куповина зимске гардеробе за децу, куповина беле технике и намештаја како би кућа Стојковића постала топао дом за малишане који ту одрастају.

Несебичан одзив и великодушна помоћ за Стојковиће од стране Фондације Делије је била прави благослов у хладним, зимским данима, а нашој организацији важан подстрек за даљу борбу за добробит нашег народа на овој територији.

Да радост буде још већа, поред помоћи за породицу Стојковић, од преосталих средстава, успели смо да обрадујемо још две породице, те су се на списку помогнутих нашли и породица Насковић из села Рајановце као и породица Стевановић из Штрпца.

Неизмерно захвални на свој пруженој помоћи до сада, надамо се да ћемо наставити у овом правцу да заједно помажемо оне који од наше помоћи зависе, а на пруженој помоћи за Стојковиће и преостале две породице остајемо неизмерно благодарни молећи Бога да нашим дародавцима добрим врати и подари пуно успеха у наредном периоду.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *