Народне кухиње

Добротворно вече за Косово и Метохију у Бијељини

Дана 23.децембра 2023.године је у Бијељини одржано добротворно вече за Косово и Метохију по благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г.Г. Фотија а у организацији како Епархије тако и њене ДО „Тројеручица“ коју предводи свештеник Велислав Мишура.

Пригодни програм у Соколском дому био је прилика за наступ Хора Призренске богословије и других младих гостију са територије Косова и Метохије. Том приликом су се окупљенима обратили и игуман манастира Св.Архангели у Призрену, архимандрит Михаило, председница Добротворне организације Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, госпођа Светлана Стевић, као и сам домаћин о.Велислав.

Сви присутни су чули о тешком положају нашег народа на територији Косова и Метохије. О искушењима која тренутно пролазе,  о проблемима са којима се суочавају и о великом страху који влада. И поред бројних потешкоћа, живот на светој земљи се рађа и православље опстаје и траје јер траје и љубав и подршка међу браћом и сестрама што се посебно осетило на овом окупљању.

Добровољни прилог који је усмерен ради помоћи Народним кухињама на територији Косова и Метохије, добри људи су остављали у кутији која је била постављена на улазу у Соколски дом.

Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске „Тројеручица“ више пута је помагала рад Народних кухиња, пре свега у набавци брашна за свакодневно прављење хлеба за кориснике али је омогућила и набавку теренског возила које ту храну међу корисницима свакодневно дистрибуира и до најудаљенијих села и засеока где наш народ живи.

Овом приликом желимо да се свима најсрдачније и најтоплије захвалимо како на организацији ове добротворне вечери, тако и на посећености и учешћу у прикупљању добровољног прилога. Одушевљени и дирнути атмосфером целокупне вечери и програма, остајемо искрено благодарни нашој браћи и сестрама што су нас пригрлили и охрабрили да наставимо са борбом за опстанак на светој земљи Косова и Метохије.

За сву љубав и разумевање, велико Вам хвала, велики људи!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *