Народне кухиње

Добро срце куца јаче од невоље!

Да није све тако сиво и тужно, да није све изгубљено и узалудно, говоре нам добра дела људи у чијим грудима куца лавовско срце. Братска организација „Срби за Србе“ и Удружење из Бањалуке под називом „Србско Сабрање Баштионик“ учествовали су у хитној акцији прикупљања помоћи за неопходно опремање потребним инвентаром Ковид болницу у Лапљем селу на Косову и Метохији.

Након што смо на лицу места увидели стање Ковид болнице у Лапљем селу и уверили се да је преко потребна помоћ, одлучили смо да се хитно обратимо нашим пре свега пријатељима, а онда и великодушним дародавцима да нам у складу са могућностима помогну. Одзив на нашу забринутост је стигао јако брзо и ови добри људи су били спремни да помогну.

У кратком временском периоду прикупљена су средства која су помогла у набавци неопходног инвентара како бисмо радницима ове болнице али и пацијентима помогли у бољем, адекватнијем и бржем лечењу заразе Ковид-19.

Којим речима изразити захвалност за ово хумано дело које је пре свега људско дело?! Воља да се другима нађемо у тешком животном периоду и помогнемо да се лакше преброди криза је од непроцењиве вредности. Ова болница у Лапљем селу брине се о јако великом броју оболелих од Ковид-а, то су чак и читаве породице, а нису имали основно за збрињавање пацијената. Драги наши дародавци су по хитном поступку реаговали и борба против ове опаке болести је колико толико олакшана.

Хвала Вам, драги доброчинитељи, на Вашем преданом и несебичном раду, али надасве људском и братском потезу да свој народ помогнете у најтежим тренуцима. Нека је Господ уз Вас, наставите да оплемењујете и дотичете добротом све са којима се сусрећете.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *