Народне кухиње

Добра дела побеђују и када је најтеже

Италијанска организација “Love Revolution” још једном је успешно реализовала и спровела хуманитарну акцију, која је овог пута носила назив  „Кромпир“ и којом је омогућила прикупљање средстава за потребе Народних кухиња, али је такође прикупила и одређена новчана средства којим су потпомогнуте три социјално угрожене породице са простора Косова и Метохије.

У овим тешким временима, када сви живимо у страху и стрепњи за сопствено здравље и здравље својих ближњих али и свих око нас, јако је тешко обављати посао било које струке. Посао Народних кухиња трпи велико успоравање у раду али нас зато посебно обрадују вести попут ове коју нам је приредила горе поменута организација која, истичемо, не помаже први пут страдални народ са ове свете земље, нити по страни оставља велике потребе Народних кухиња.

Ова помоћ је драгоцена и по томе што знамо колико је Италија пропатила од самог почетка злокобне пандемије, али опет велика срца добрих људи препознају значај хуманитарног рада и свим силама су се потрудили да покажу колико схватају и разумеју ситуацију, са којом саосећају и зато су сложно успели да прикупе чак 8.500 евра чиме је омогућена куповина потребне намирнице за кухиње, и омогућена је и помоћ за три социјално угрожене породице, и то породицу Микић из села Сушица, породицу Андријевић из села Зебинце и породицу Ристић из села Јањине Воде.

Тужне и потресне приче ових породица које живе у нехуманим условима, недостојним једног човека, дотакла су срца добрих људи који су им овом донацијом притекли у помоћ и омогућили набавку основног дела покућства и беле технике како би им живот био макар мало олакшан. Сиротани са простора Косова и Метохије свакодневно побеђују осећај напуштености, одсечености, и тако усамљени у изолацији једину радост им причињавају велика дела великих људи који им срдачно и са пуно љубави покажу да нису заборављени.

За Народне кухиње обезбеђено је 2500 кг пасуља, иако је акција носила назив „Кромпир“, водили смо се тиме да обезбедимо оно што је у датом тренутку било потребније, у чему су нас и донатори подржали.

Овом приликом желимо да истакнемо неизмерну захвалност према нашим дародавцима, да им кажемо да смо поносни што су и поред велике патње успели да покажу да доброта не познаје границе и да бити човек значи бити ту за све оне којима је помоћ преко потребна, ма макар то значило савладавање бројних препрека и искушења. Неизмерно хвала на свему!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *