Народне кухиње

ДО „Мајка девет Југовића“ прославила славу Малу Госпојину

Дана 23.септембра 2023.године Епархијска добротворна организација „Мајка девет Југовића“ прославила је празник Рођење Пресвете Богородице, познатији као Мала Госпојина, у Грачаници.

Свету литургију служио је Епископ рашко-призренски, Његово Преосвештенство Г.Г. Теодосије, уз присуство Епископа новобрдског господина Илариона и бројно монаштво и свештенство. Након свете литургије и ломљења славског колача, све званице и драги гости окупили су се на свечаном ручку у трпезарији манастира Грачанице, где су се сви сабрали да у миру, љубави и слози заједно са члановима организације прославе овај значајан дан.

Овом приликом је председници ДО „Мајка девет Југовића“, госпођи Светлани Стевић, уручена и Повеља Царице Милице коју је, за сав труд, успех и подухват који је остварила зарад помоћи српског становништва на територији Косова и Метохије, доделило Друштво гуслара и епске песме „Цар Лазар“ из Приштине.

У једном неописиво лепом и осунчаном суботњем дану, драги гости су својим присуством уприличили прославу славе добротворне организације, па је ово свакако прилика да се захвалност упути свима који су својим присуством, лепим речима и лепим честиткама, и оних који тога дана нису могли да буду ту, допринели да се овај дан дуго памти.

У вери и нади да ће Господ дати прилике да се поново саберемо на светој земљи, остаје благодарност према свој подршци коју браћа и сестре упућују на ове просторе.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *