Народне кухиње

Деца за децу

Са поносом желимо истаћи неколико дирљивих уплата које редовно стижу од бројних основних, средњих школа и дечијих спортских клубова широм наше земље Србије, а које су намењене Народним кухињама на Косову и Метохији.

Те уплате значајне су за припрему оброка односно ужина малишанима са простора наше свете земље, јер као што је и познато Народне кухиње на КиМ помажу и школске кухиње са ове територије. Ова свесрдна подршка пристиже годинама уназад колико и Народне кухиње пружају подршку школским кухињама, уз организацију бројних и разноврсних активности за прикупљање помоћи.

Деца са Косова и Метохије по своју ужину не могу тако лако да дођу, продавнице су доста удаљене од школа, такође и објекти са брзом храном, у неким местима продавница уопште и нема, па је од неописивог значаја допремање сендвича које правимо и то у домаћим хлебовима и кифлама које се припремају у пекарама наших кухиња. Малишани тако увек могу да рачунају на ужину а како бисмо истакли важност тога да наша деца прва добију међуоброк говори чињеница да возачи при нашој организацији, пре него дистрибуирају храну корисницима, прво дистрибуирају ужину по школама. Зато је ангажовање наших радника велико, посебно у прелажењу велике километраже како бисмо дошли до свих засеока и села где наш народ живи.

Наравно, све те донације прикупљају се захваљујући деци, наставницима, директорима, читавим колективима школа и клубова који учествују у томе и без којих та помоћ не би стигла где је намењена, зато смо неизмерно захвални свима који саосећају и шире љубав и који поред бројних обавеза ипак пронађу мало времена, застану и начине добро дело које бива прави украс за сву децу и одрасле људе.

Посебно је дирљива ова прича јер са собом носи ону чисту и невину дечију љубав коју они једни међу другима само умножавају својим осмесима, својим речима и својим делима. Деца су одувек била мали људи, од којих имамо доста научити и ако следе прави пут, они одрасту у овакве људе какви су колективи ових школа и клубова где заједно и уједињени пружају подршку онима којима је потребна.

Неизмерну захвалност дугујемо школама и клубовима из Чачка, Лајковца, Београда, Велике Моштанице, Малог Зворника, из Краљева, Крагујевца, Ниша, ту је и место Бољевци и бројна друга места која су нам прави пријатељски и братски ослонац на који рачунамо.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *