Народне кухиње

Чврста братска рука Баштионика пригрлила свој народ са КиМ

Србско Сабрање „Баштионик“ из Бањалуке од почетка нове 2024.године имало је две помоћи великих размера које су омогућиле регуларну исплату стипендија малишанима са Косова и Метохије, али је помоћ била довољна да се помогну још три породице и то породица Митић из места Ливађе, породица Деновић из Житковца и породица Стојковић из Зебинца.

Наша браћа и сестре из Бањалуке годинама уназад пружају значајну и важну помоћ која покрива бројне сфере. Та помоћ не иде само Народним кухињама и њиховом неометаном раду већ и бројним породицама, светињама, институцијама. А посебно нас увек дотакне то што је јако битан акценат стављен на безбрижно одрастање наших малишана са ове територије.

Неописиво смо захвални што помоћ упућују породицама како би њихова деца имала прилике да наставе са школовањем, да буду бољи у томе јер им омогућују боље услове. Драго нам је да помоћ иде младим људима и деци, јер без њих нема будућности. Подршка кроз пружање стипендија није само упућена ђацима, већ и њиховим родитељима како би олакшано могли да наставе са школовањем деце и како би сви заједно били охрабрени да то чине.

Поред тога, ту је и њихова несебична помоћ у пружању других врста помоћи, где браћа и сестре са ових простора имају прилике да очувају и сачувају своја домаћинства, као што је то овога пута био случај са породицама које смо поменули.

Наше пријатељство и сарадња изградило је јак темељ када је у питању борба да сачувамо народ, светиње, језик и културу, али и младост на овим светим просторима. Сав труд и напор који заједно улажемо даје своје резултате и ми смо најискреније поносни на то. Уз нас се храбро боре, увек ведрог духа и лепих речи охрабрења, па је право задовољство када смо у прилици да спроводимо заједничке акције.

У име наше целокупне организације, у име наше деце, у име браће и сестара чије породице несебично помажу ови дивни људи, желимо да искажемо велику захвалност на братској подршци којом су нас мотивисали да још одлучније наставимо даље.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *