Народне кухиње

ЦШО „Свети Сава“ Едмонтон – Канада пружила значајну помоћ за неометани рад кухиња на КиМ

Са великом радошћу желимо да искажемо велику захвалност на подршци и помоћи коју су нам упутили пријатељи и дародавци из Канаде, уплатом од 6.300,00 канадских долара, што је од изузетне важности за неометани рад Народних кухиња на територији Косова и Метохије.

У име Епархијске добротворне организације „Мајка девет Југовића“ срдачно се захваљујемо на овом доброчинству које је нама важан подстрек да наставимо са свакодневним активностима.

На просторима Косова и Метохије и даље траје једна исцрпна борба за опстанак и останак нашег народа на светом огњишту. Зато је свака помоћ која пристигне од виталног значаја, не само да нам указује на то да слога међу Србима још увек живи, већ нам указује на велику љубав и човекољубље које у данашњем свету, готово да и јењава. Преостало српско живље и данас зависи од рада Народних кухиња, јер је велики број оних који су корисници и који свој једни дневни оброк добијају управо преко њих. Овом донацијом омогућено нам је несметано функционисање посебно када је теренски рад у питању јер наша возила прелазе јако пуно километара приликом дистрибуције хране, разношења разних врста помоћи, обиласка породица и контролних посета помогнутих. Преко 20 година рада и даље смо редовно на терену покушавајући да помогнемо и побољшамо услове великом броју породица. У томе успевамо захваљујући доброчинитељима који се неретко одазову и помоћ упуте баш на ове просторе.

Громко и топло хвала ЦШО „Свети Сава“ из Едмонтона што нам је пружила неопходну подршку и додатну снагу да наставимо са залагањем и трудом у жељи да нашој деци и свима који овде остају обезбедимо топлију и светлију будућност.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *