Народне кухиње

Чини добро и добру се надај

Кризна ситуација која потреса читаву државу и свет, стресна је за све нас а чини се предуго то време које проводимо у овом страху. Ипак, и поред свих проблема чиста и велика срца добрих људи стварају радости које нас мотивишу да наставимо даље и да само напред и треба да идемо.

На трњу свих искушења корачају дела добрих људи, чија помоћ и подршка не изостају ни у мучним и тешким ситуацијама попут ове. Посебно усмерена са великом љубављу и пажњом према свом народу на Косову и Метохији протеклих дана пристизала је велика помоћ дародаваца широм наше земље и ван ње.

Страдалном српском живљу на овим светим просторима, нажалост, и после двадесет година, потребна је помоћ како би стали на ноге и своје ближње могли да издржавају од сопствених средстава. Доброчинитељи препознају ту потребу зато је одзив добрих људи јак чак и онда када смо сви у истој патњи.

Донације упућене нашем раду, директно помажу и бројне кориснике кухиња, што омогућује корисницима да неометано наставе да добијају дневни топли оброк и комад хлеба.

Дародавци, попут професора Слободана Н. Вукосавића из Београда, труде се да свом народу изађу у сусрет и олакшају живот на страдалном Косову и Метохији, јер ипак тај народ стоички брани своје огњиште и вековну дедовину, и даље рађајући и подижући нове младе нараштаје.

Овом приликом желимо да упутимо захвалност људима који итекако прате овдашња дешавања, који подижу свест о тешкоћи живота на КиМ и покрећу и остале да се активно укључе у пружању помоћи ширећи на тај начин мрежу доброчинства. Добро се добрим враћа, па нека Господ награди ова добра дела којима нас дародавци благосиљају.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *