Народне кухиње

Братска помоћ НВО „Солидарност за Косово“

Изузетно нам је драго да говоримо о помоћи у висини од 29.337,00 евра намењених за набавку и постављање пластеника за социјално угрожене породице али и за потребе Народних кухиња на територији Косова и Метохије, коју су нам свесрдно обезбедили дугогодишњи доброчинитељи из НВО „Солидарност за Косово“ из Француске.

Пројекат под називом „Пластеници“ који је временом постао традиционалан један је од великих пројеката које спроводимо. На списку за помоћ овога пута се нашло чак 40 породица којима је пружена прилика да се уздигну изнад тренутне веома тешке ситуације по наш народ. Добили су прилику да наставе да узгајају или да се окрену узгајању одређених култура које ће бити на корист у прехрани породице, њеном расту и ситости.

Поред ових четрдесет породица, помоћ у набавци и монтажи пластеника пружена је и нашој организацији што за наш пољопривредни рад представља велики напредак. Набавка два велика пластеника према потребама пољопривредног рада значи много узимајући у обзир капацитете Народних кухиња који су се увећали.

Организација „Солидарност за Косово“ водећа је у пружању помоћи у набавци и постављању пластеника за социјално угрожене на Косову и Метохији. Ова врста акције одвија се годинама уназад пружајући прилику многима да самостално брину о својим најближима. Велики број социјално угрожених породица су корисници Народних кухиња, и тај оброк им неретко бива једини дневни топли оброк.

Захваљујући њима, наш народ добио је потребну снагу и подршку да настави да се бори за своју земљу, своју кућу, да остане на месту својих предака и да ту подиже своју породицу. Неописиво смо захвални на свакој подршци која нам је дошла, било да се радило о директној помоћи становништву, народним кухињама, фармама и осталим сферама нашег рада.

Нашим дародавцима дугујемо неизрециву благодарност! Према свој помоћи, подршци, дивној сарадњи, пријатељству и братству остајемо најтоплије захвални.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *