Народне кухиње

Братска помоћ која не јењава

Уплата у вредносном износу од 47.400,00 евра била је неописиво важна у пружању помоћи при набавци материјала, покућства, столарије према потребама угрожених породица са територије Косова и Метохије, а  на том списку за помоћ нашло се чак петнаест породица. Ову такозвану Јесењу акцију омогућили су нам наши пријатељи, доброчинитељи и велики људи пре свега, који стоје испред Хуманитарне организације „Срби за Србе“. Још један велики подвиг ових дивних људи остављамо да краси прошлу 2023.годину.

Поменута Јесења акција постала је готово традиционална акција пружања помоћи социјално угроженим породицама са простора Косова и Метохије када, у јако важним јесењим данима, пред хладну зиму, успевамо да помогнемо оне који за помоћ моле и којима је та подршка преко потребна пред хладне зимске дане.

Неизмерно смо захвални што су нас у томе, још једном несебично подржали. Ова акција је великих размера јер се на списку за помоћ нађе велики број породица па је и сам њен значај у реализацији огроман.

Наша заједничка борба против глади, сиромаштва и тешких животних околности за овдашњи српски живаљ не престаје и јако нас радује што су ови дивни млади људи несебично и братски уз нас иако је ово једна итекако тешка битка коју водимо.

Поред поменуте акције, желимо да истакнемо и велику помоћ коју су „Срби за Србе“ широкогрудо обезбедили за породицу Вуковић из места Житковац на Косову и Метохији и то у реконструкцији и доградњи куће као и о њеном опремању.

Поменуте акције спадају у веома велике акције које изискују пуно труда, добре организације а пре свега и добре воље и повољних околности за прикупљање средстава уз чију помоћ се акције попут ових реализују. Нашим донаторима, у којима видимо велики узор, не можемо довољно да захвалимо али ћемо увек бити њихови молитвеници пред Господом.

Остварили смо пуно заједничких успеха и надамо се да ће и 2024. година бити проткана важним победама попут ових. Зато им хвала што су нашу молбу уважили и дозволили свом народу да се бори за своју земљу.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *