Народне кухиње

Божићни благи дан

Мир Божији, Христос се роди! – Ваистину се роди! Поздрав који одзвања данас на велики православни празник, на Божић. На Косову и Метохији је овај дан, упркос свим искушењима, проблемима и стрепњи, прослављен уз велику подршку добрих људи и дародаваца који су се потрудили да уз пуно љубави пошаљу и помоћ на радост браће, сестара и малишана са ових простора.

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Г.Г. Теодосије данашњи дан провео је са малишанима у школи у селу Зебинце на Косову и Метохији, где је том приликом уручено преко 50 пакетића и новчане донације за сву децу у селу и засеоцима. Поред тога, Епископ је са члановима Добротворне организације „Мајка девет Југовића“ обишао и вишечлану породицу Стојковић из истоименог села дивећи се њиховом раду и одржавању домаћинства.

Свечани Божићни ручак за кориснике Народних кухиња такође је припремљен и ове године, те је присутност Епископа приликом доласка корисника и доделе ручка такође допринело празничној атмосфери.

Ипак, све ово не би било могуће да није наших добротвора. Свечани Божићни ручак припремљен је уз помоћ Привременог органа Општине Звечан и Привременог органа Општине Косовска Митровица, затим подела новчане донације малишанима омогућена је захваљујући нашим доброчинитељима из Удружења Србско Сабрање “Баштионик” из Бањалуке, док је могућност поделе пакетића остварена уз доброчинство фирме „САНТОС“ из Звечана.

Неизмерно и топло хвала, желимо свима који су допринели да овај благи дан буде богатији за још један низ добрих дела усмерених према нашој колевци српства, према светом Косову и Метохији. Хвала овим дивним људима што показују колико је важно да смо сложни, да се у заједништву и братској љубави окупљамо и ширимо благост међ браћом и сестрама. Посебно хвала на помоћи која је обезбеђена за наше малишане јер они су ти због којих овај део наше земље дише.

Драгим доброчинитељима желимо срећан Божић уз најлепше жеље и честитке. Нека Господ чува наш народ и подари му снаге за све будуће борбе.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *