Народне кухиње

Божићне благодати

Да радост буде још већа на један од најлепших православних празника, на свети Божић, побринули су се наши дивни доброчинитељи, људи великог срца и чисте душе.

Савез Срба из Квинсленда срдачно је помогао у набавци меса за нешто богатији Божићни ручак за наше кориснике, затим Србско Сабрање Баштионик из Бањалуке је новчаном донацијом у виду стипендија за малишане упутило помоћ али и добротвор Ђорђе Јовановић са пријатељима из Београда помогли су новчаном донацијом социјално угрожене породице са Косова и Метохије што је такође било назначено као Божићна помоћ.

Ова прича одише једним добочинитељским и хуманим подвигом који посебно добија на тежини када су велики празници, попут овог, у питању. Тада су људи посебно осетљиви и зато смо неизмерно захвални свима који не допуштају да браћа и сестре са Косова и Метохије буду тужна и одсечена од осталих када је Божићна радост и дух нешто што би сви требало умножити и делити.

Радости попут ових су храна за душу и гориво нашој организацији да настави са преданим послом у нади да ће једнога дана Божић на овим просторима бити дочекан онако како смо одувек сањали.

Хвала овим дивним људима на свему што чине, на безрезервној помоћи и подршци и на братској љубави која нас јача.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *