Народне кухиње

Бака Роска у топлој собици

Помоћ за децу и наше старе на овим просторима, никада није изостајала од стране манастира и цркве, па истим поводом започињемо и ову причу.

Бака Роска Николић из села Врбовац на Косову и Метохији благонаклоњено је помогнута од стране Манастира Соколица, и то у набавци шпорета на дрва, који је био неопходан баки да хладне и мразне зимске дане дочека на топлом.

Мати Макарија са сестрама, уз посебну пажњу је ову помоћ омогућила баки Роски, саосећајући са њеном ситуацијом и увидевши велику потребу за набавком шпорета, јер се зима већ ушуњала, а жеља да баки буде топло у њеној собици родила је ово добро дело.

Брига о нашим старима и малишанима је нешто чему треба посебно дати пажње. Без старих ми не бисмо ни постојали, а без деце не бисмо трајали, па је обавеза свих нас да увек негујемо то начело.

Роскин осмех награда је дародавцима да су још једно срце испунили, а ми се овом приликом и у бакино име, и у име наше целокупне организације захваљујемо на овом топлом гесту.

Нека Господ чува добро у нама, и нека се оваква дела нижу и инспиришу сваког од нас, да увек можемо, само је довољно да желимо.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *