Народне кухиње

Љубав према ближњем руши даљине

Вест која нам је пристигла као право освежење у овим топлим данима била је та како наша браћа и сестре из далеке Швајцарске не препуштају забораву свој сироти народ који на просторима Косова и Метохије води своју вечиту борбу за бољи живот, очување српства и вековног огњишта.

Наши пријатељи, уједно и доброчинитељи, срца која су у датом тренутку куцала као једно донели су одлуку да прикупе новац који ће омогућити куповину возила и исто то возило наменити као дар и подршку Народним кухињама у нашој јужној покрајини.

Упознати са трудом и радом који ДО ЕУО-а Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ улаже свих ових година у прехрани преко 2000 социјално угрожених лица, одлучили су да пруже свој допринос и ово добро дело је одмах ступило на снагу.

Возило је већ у употреби, разносећи храну до најудаљенијих села и најзабаченијих засеока где наш народ живи и стоички подноси искушења која попут бујице навиру свакодневно.

Свим добрим људима, који су узели учешће у овој хуманој акцији, указујемо велико поштовање и захвалност, јер су ово дела која нам пружају ветар у леђа и дају наду да смо на правом путу, да не посустанемо јер заједно можемо много, заједно можемо до циља.

Хвала Вам, добри наши, што сте нам пружили још један разлог за осмех и утеху, нека Вам драги Бог узврати добрим.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *