Народне кухиње

„Што прими сиромашак, то прима Христос“ – успешна акција преко ЈКП Инфостан-а

Хуманитарна акција која је захваљујући ЈКП Инфостан Технологије и Граду Београду  успешно отпочела уз поделу рачуна за комуналне услуге у новембру месецу прошле године, имала је добар одзив. Наиме, Београђани ни овога пута не заборављају свој народ и преко 7.524 уплатиоца доноси принос од 4.529.145,50 динара на име помоћи Народним кухињама на Косову и Метохији.

Ова хуманитарна акција постала је традиционална, и како то по традицији иде са собом носи и традиционални успех, јер браћа и сестре широм Београда не заборављају свој народ.

Рад Народних кухиња на Косову и Метохији и њихово постојање јако је битно за преостало српско живље са ове територије. Сазнање да нису сами ни заборављени улива нову наду и јача веру у боље дане и бољу будућност за нове нараштаје. Заједништвом и слогом страх и беда ишчезавају, а домови многих породица бивају испуњени радошћу.

Ово је свакако прилика да се искаже велика захвалност, коју речима не можемо ни да опишемо. У периоду када нам је увек најтеже, а то је пред сам крај године, ова акција дође као прави благослов. Људи су срдачни, сложни, удружени и благонаклони па се несебично одазову да помогну.

Велико и топло хвала свима који су на било који начин узели учешће у спровођењу ове акције, како у њеном организовању и реализацији тако и на великом одзиву и делању. Нека Вас Господ све чува и награди!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *