Народне кухиње

Школски ранчеви за малишане са Косова и Метохије

На почетку школске године, која због настале ситуације можда и није најидеалнији почетак, најмлађи становници наше јужне покрајине били су обрадовани донацијом школских ранчева.

Њихову радост због нових торби у којима ће носити своје уџбенике и остало поткрепио је Секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност при Покрајинској влади АПВ, уз подршку Црвеног Крста Нови Сад.

Срећа малишана којима су ранчеви подељени била је немерљива. Многи од њих су, до овога тренутка, могли само да маштају о новим торбама, јер нажалост услови за живот и рад на територији Косова и Метохије нису ни данас, после двадесет година, нормализовани. Зато ова донација са собом носи посебан значај, јер је полазак у школу за прваке, и све оне који настављају школовање, битна ствар која обележи детињство сваког детета. Па зашто то онда не би биле лепе успомене, попут ове које ће се увек сећати, дан када су школски ранчеви за њих подељени као најсрдачнији поклон добрих људи који их не заборављају.

Овом приликом желимо да искажемо велику захвалност и изричито поштовање према донаторима што су омогућили да наша деца имају леп почетак године школовања упркос свим искушењима и проблемима који су свеприсутни на територији Косова и Метохије.

Драги добри људи, срећа детета је богатство, хвала Вам што сте учинили да заблиста.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *