Народне кухиње

Чланови Савеза Срба из Италије посетили Косово и Метохију и народне кухиње

У периоду од 14 – 17. марта чланови Савеза Срба из Италије боравили су на Косову и Метохији и том приликом уручили донацију народним кухињама у вредности од 3623,3 евра. Укупан износ донације утрошен је за куповину 114 конзерви грашка, бораније и 850кг пасуља.

Четврта хуманитарна акција за помоћ народним кухињама на  Косову и Метохији покренута је 10. децембра 2018. године и трајала је до почетка Марта месеца 2019.године. Прикупљена средства у износу од 3623,3 евра уплаћена су на девизни рачун Епархије рашко призренске за куповину одређених намирница.

Председник ССуИ Душан Алексић и референт за хум.акције Дејан Кусало су заједно са групом Италијана обишли Косово и Метохију и том приликом посетили су народну кухињу у Прековцу. Дирнути животом и свакодневницом нашег народа, обећали су да ће се наша сарадња наставити.

Срдачно се захваљујемо Савезу Срба из Италије што из године у годину настављају да подржавају и помажу наш рад, а посебно на издвојеном времену да нас посете. Донација је од великог значаја за нас и све наше кориснике, којима је неретко оброк из народних кухиња и једини.

Велико и неизмерно хвала свима коју су учествовали и допринели да се ова акција реализује.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *