Народне кухиње

Храбро село Костадинце

Протекли викенд је за Добротворну организацију Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ ,као и многи пре њега, био радан. Због новонастале ситуације све је више оних који се за помоћ јављају, па се наша организација труди да достави помоћ свима којима је у овом тешком периоду преко потребна.

Помоћ је овога пута издвојена за седам породица које живе у удаљеном и брдовитом селу до којег је јако тешко доћи, али за нашу браћу и сестре препреке не постоје. Неопходне намирнице попут брашна, конзервиране хране, затим и хигијене, достављено је добрим људима из села Костадинце, њиховог родног места, које нису напустили ни страдалне 1999 године.

Макадамским путем пробили смо се до малог узвишења где су нас наши људи срдачно и са осмехом дочекали. Нису се обрадовали само помоћи која је пристигла, већ више нама што нас виде и што знају да нису заборављени, јер их у овом забаченом селу готово нико и не посећује. Село је 35 км удаљено од Косовске Каменице, али је смештено на једној узвишици и тако ушушкано да се и природно брани од многих искушења.

Оно што краси ове људе није само ведрост, част, достојанство већ и велика храброст и спремност да на свом огњишту остану и да га бранећи очувају.

Уз Божију помоћ, верујемо да ћемо заједно успети да олакшамо тренутну ситуацију свима којима је неопходно. Докле год се држимо заједно, можемо очекивати и позитивне резултате.

Овим храбрим људима желимо свако добро, да их Господ чува и пази, сада знају да нису сами, и да је ово заједничка битка.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *