Народне кухиње

Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ камен темељац пројекту „Пластеници“

Уз одлучно и срдачно предвођење Х.О. „Солидарност за Косово“, господин и велики човекољубац, Арно Гујон, још једном се са својом организацијом одазвао на наш апел за помоћ обезбедивши новчана средства за набавку пластеника.

Пластеници су обезбеђени за социјално угрожене породице са Косова и Метохије, али су такође обезбеђени и пластеници као подршка пољопривредном раду Народних кухиња.

Како смо у последњем периоду имали јако пуно захтева за помоћ у набавци пластеника од стране угрожених породица, сматрали смо да је најбоље да направимо још једном пројекат под називом „Пластеници“ и замолимо донаторе да нас у томе подрже.

Француска хуманитарна организација је у потпуности подржала реализацију овог пројекта, и акција је успешно завршена.

Последњих година јавио се проблем врло нестабилних климатских услова, па је набавка пластеника права ствар. Помогнуте породице имаће прилику да своје узгоје сачувају, побољшају и тако створе себи и својим најмилијима приходе и приносе. Ми смо, такође, неизмерно захвални, јер су се потребе Народних кухиња много увећале, и већ постојећи пластеници више нису могли да покрију наше потребе, па смо уз набавку нових створили боље и побољшане услове.

            Не можемо описати колика је радост коју су нам пробудили овом подршком. Обилазак породица и саопштење да ће добити неопходне пластенике био је тренутак за памћење. Уморна и тужна лица развучена у срећан осмех и уз уздах олакшања наша је главна мотивација да свој посао наставимо још преданије.

„Солидарност за Косово“ је дуги низ година камен темељац многим оствареним пројектима, и своју традицију настављају, изнова нас уверавајући да ништа није немогуће када се заједничким снагама боримо за племените циљеве.

Изузетно поносни и срећни што је једна овако хумана организација наш сарадник на многим пољима, остајемо неизмерно захвални на сваком потезу до сада учињеном, и на овој пре свега моралној подршци која нам са њихове стране не изостаје и која чини да се осећамо снажнијим за све будуће подухвате.

Нашим драгим донаторима желимо свако добро, да трају и буду успешни још више него што су сада.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *