Народне кухиње

Фонд дијаспоре за матицу – наставак сарадње

Епархија рашко-призренска са својом Добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ остварује успешну и плодоносну сарадњу са Фондом дијаспоре за матицу, и то већ пуних пет година у континуитету.

На нашу велику радост и задовољство, та сарадња наставиће се и у овој 2020 години. Не постоје речи којима бисмо описали значај и важност ове подршке. У питању је месечна помоћ преко целе године која је од виталног значаја за неометани рад народних кухиња, јер се тим прилогом обезбеђује куповина неопходних намирница.

Народне кухиње на Косову и Метохији трају дугих двадесет година, и битна су карика за остајање нашег народа на овим светим просторима, на вековном огњишту и дедовини. У томе не бисмо успели да није наших драгих доброчинитеља чији ослонац и подршку неретко добијамо.

Ово је прилика да Фонду дијаспоре за матицу упутимо велико и срдачно хвала, без Ваше свесрдне помоћи наш рад би изгубио континуитет, а Ви то не дозвољавате, напротив, уз Вашу помоћ напредујемо у раду и одржавамо битан баланс.

Хвала Вам што своју браћу и сестре не заборављате, и што нас увек радо подсетите да сте ту, уз нас, и да смо заједно у овој тешкој борби у којој треба истрајати.

Наша је жеља да свој успешни рад наставите, и да очувамо ово дивно пријатељство и сарадњу. Нека Вам Господ свако добро пружи!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *