Народне кухиње

Фонд дијаспоре за матицу важан ослонац у раду народних кухиња на КиМ

Удружење под називом „Фонд дијаспоре за матицу“ , дугогодишња је подршка у раду Епархијске добротворне организације „Мајка девет Југовића“. Уз материјалну и моралну подршку, коју нам несебично већ дуги низ година упућују, успевамо да обезбедимо део неопходних средстава за наставак рада кухиња где се свакодневно меси и пече хлеб за све оне који од те коре зависе у свом опстанку.

Борба за останак нашег народа на Косову и Метохији је свакодневна и исцрпљујућа. Али, захваљујући онима који и данас, попут Фонда, чврсто стоје уз нас, та борба нам не пада тешко. Отварање народних кухиња пре скоро 20 година резултат је великог ратног разарања и уништења једног народа. Сиромаштво и беда нагризају и зато је наш рад окренут ка томе да на светим просторима Космета не завлада и страх од глади.

Не можемо речима да истакнемо колико је ова помоћ важна и од виталног значаја за несметани рад кухиња. Преостало српско живље свакога дана ту добија свој једини дневни оброк, а велики је број и оних корисника где се читаве породице прехрањују преко кухиња.

Напомињемо учешће Фонда у новонасталој кризној ситуацији на северу Космета, увођењем такозваних такси, где се ситуација погоршала у набавци намирница за свакодневне потребе људи. Фонд се још једном срдачно укључио у акцију помоћи на северу и донацијом омогућио куповину хране.

Истичемо и учешће на 21.Скупштини Фонда дијаспоре за матицу, одржаној 14.септембра у Београду, где смо имали прилике да се пред осталим званицама и пред званичницима Удружења захвалимо на јако успешној досадашњој сарадњи, за коју се искрено надамо да ће се наставити и у наредној години. Уз лепе речи захвалности и подршке представници наше организације су дочекани, а ово је наша прилика да се још једном срдачно захвалимо Фонду на пре свега великом саосећању према свом народу са ових страдалних простора, па онда и на изузетном професионализму због чега је ова сарадња до сада резултирала само успехом.

Хвала Вам добри људи у име свих оних којима је ова подршка неопходна у овој заједничкој борби у којој треба истрајати.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *