Народне кухиње

Фондација „Заједно за младе“ – пета година прикупљања новогодишњих пакетића

Фондација „Заједно за младе“ на челу са проф. др Даницом Грујучић, организовала је пету годину за редом хуманитарну акцију прикупљања новогодишњих пакетића за малишане са Косова и Метохије. Уз помоћ 40 студентских и омладинских организација Универзитета у Новом Саду, Нишу, Београду и Крагујевцу, уз организацију разних активности, попут хуманитарних журки, паб квизова, квизова знања, прикупљено је преко 3000 празничних пакетића.

Акција прикупљања сланиша и слаткиша отпочела је у новембру месецу прошле године, и за само два месеца акције, студенти су успели да прикупе велики број пакетића што је значило посебна радост за малишане који ће бити обрадовани.

За децу са Косова и Метохије пристигло је право новогодишње изненађење и протеклих дана, приликом поделе великог броја поклончића, Косметом је одзвањао смех радосних малишана. У местима: Бостане, Јасеновику, Прековцу, Зебинцу, Извору, по основним школама и истуреним одељењима, деца су имала прилике да раширених руку прихвате своје новогодишње поклончиће и узврате најискренијим дечијим осмехом и радошћу.

Ово је прилика да се из свег срца захвалимо свима, који су на било који начин узели учешће у овој акцији и њеном спровођењу. Деца су наша будућност, а да би она била боља, мирнија, сигурнија, и срећнија, задатак је свих нас. Хвала Вам добри људи, што сте и ове године обрадовали малишане на светој земљи, њихова добробит је наш покретач. Нека Вам се добрим врати!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *