Народне кухиње

У новом дому

Породица Савић из села Коретиште крај Гњилана, на Косову и Метохији, са радошћу је дочекала нов дом. Захваљујући донаторској вечери која је јуна месеца одржана у Београду, а под окриљем српских репрезентативаца Марка Кешеља и Мирослава Радуљице, и великих химанитараца организације „Срби за Србе“, средства која су том приликом прикупљена, Савићима су обезбедила сигуран кров над главом.

Ови велики хуманитарци, а пре свега велики људи, своју доброту посеју свуда куда крену. У току јучерашњег дана, представници ХО „Срби за Србе“ и кошаркаш Марко Кешељ, свечано су уз присуство монаштва и свештенства као и Епископа Епархије рашко-призренске, господина Теодосија, уручили кључеве новог дома за Савиће.

Породица Савић броји десет чланова, од којих су осморо деце, и немерљива је њихова радост и захвалност да од сада снове могу сањати у топлим креветима и сигурном кућном кутку.

Пре уласка у кућу, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски, господин Теодосије, са монаштвом и свештенством извршили су освећење новог објекта, који ће у наредном периоду бити препун граје деце, њихових осмеха и радости.

Сву ову љубав, безбрижност, саосећање и радост коју смо јуче осетили, на јако важан дан, како за помогнуту породицу тако и за нашу сарадњу са овим добрим људима, дугујемо великим срцима доброчинитеља којима смо увек у мислима и чија великодушност не јењава.

Уз молитве да им Господ свако добро пружи, остајемо неизмерно захвални за сваки измамљени осмех и овај осећај поноса којим су нас испунили!

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *