Народне кухиње

Удруженим снагама до новог дома – Срби за Србе, Кешељ и Радуљица организовали донаторско вече за породицу Савић из Коретишта

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са прослављеним репрезентативцима Марком Кешељем и Мирославом Радуљицом предходног викенда, на Новом Београду  организовали су донаторско вече за помоћ породици Савић из Коретишта. Уз подршку донатора, спонзора и пријатеља прикупљено је 17917 евра у току ове вечери. 

Представници Х.О. Срби за Србе настављају да својим радом и константним залагањем потврђују своју љубав, пожртвованост и саосећање са својим народом, ма где он био, а посебну пажњу посвећују социјално угроженим породицама са Косова и Метохије.

Деветочлана породица Савић из Коретишта живи у јако тешким и нехуманим условима, вишегодишњи су корисници народне кухиње, али им је неопходна директнија помоћ како би наставили – отпочели са нормалним животом. Захваљујући Х.О. Срби за Србе, Марку Кешељу и Мирославу Радуљици они ће ускоро добити нови дом, а са њим и шансу за неке боље дане.

Добротворној вечери је присуствовао велики број наших кошаркаша, који су поред своје професионалности показали и своју хуману страну и пружили свесрдну подршку овој акцији.

Присутнима су се обратили домаћини ове донаторске вечери, кошаркаш Марко Кешељ, председник Х.О. Срби за Србе Игор Рашула, а поред њих говорио је и о.Иларион заменик Епископа рашко призренског  Игуман манастира Драганац, као и председница наше организације Светлана Стевић.

Након говорника, на одушевљење свих присутних запевали су Србски православни појци песме са Косова и Метохије, затим је приказан документарни филм о раду Х.О. Срби за Србе.

Изузетно смо поносни што смо присуствовали овој донаторској вечери и имали прилику да пружимо подршку нашим пријатељима из организације Срби за Србе који својим радом и делима заслужују свако поштовање и  дивљење.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *