Народне кухиње

Топао и безбрижан дом за породицу Ристић из села Јањине Воде

Породица Ристић је као и многе породице са ових простора прошла и пролази један тежак период животни, у којем преовладава стрепња и зебња, увучена у кости сваког страдалника на Косову и Метохији. То је страх од свакодневних напада и угрожавања слободе, страх од глади и беде која не напушта домове српског живља ни после двадесет година од немилог догађаја. Живећи у трошној кући која је претила да се уруши било је практично немогуће одгајати четворо деце: Андријану, Николину, Станка и Драгану.

Међутим, братска хуманитарна организација „Срби за Србе“ годинама чува и пружа ослонац многобројним породицама и појединцима на далекој светој земљи. Водећи се разумевањем, саосећањем и великом љубављу према свом народу, помоћ су толико пута допремили јужно од реке Ибар. На списку су се нашли и Ристићи.

„Срби за Србе“ су ову акцију у потпуности помогли, обезбедивши средства за комплетну изградњу куће и њено свеобухватно опремање белом техником и покућством.

Толико пута смо пробали да пронађемо речи како бисмо успели да искажемо радост и срећу коју осећамо у овим тренуцима, а посебно да покушамо да пренесемо радост помогнуте породице. Нисмо успели, све наше емоције стају у једно скромно – Хвала! Али то није обично хвала, то је најтоплије и најсрдачније хвала које нашим добротворима можемо да упутимо. Оно у себи чува најиксренију емоцију среће што у ово лудо време постоје људи попут наших пријатеља из братске организације.

Они враћају осмех на лице тужнима, слабима враћају снагу, а клонулима веру да ништа није немогуће и да је спас српског народа у заједништву, и узајамном помагању.

 Дугујемо им посебну захвалност. Не само на спремности да увек прискоче у помоћ онима којима је преко потребна, већ на људскости коју негују  и хране управо овим добрим делима. У данашње време када се праве вредности човека губе и заборављају, благослов је познавати људе који су спремни да тим променама пркосе и докажу супротно.

У име породице Ристић, и у име наше организације, срдачно се захваљујемо на овом подвигу, уз жеље да им се добрим врати!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *