Народне кухиње

Српски културно-информативни центар „Спона“ из Скопља одлучно уз Народне кухиње на КиМ

Акција у прикупљању помоћи за Народне кухиње на Косову и Метохији, која је организована и спроведена од стране Српског културно-информативног центра „Спона“ из Скопља, с љубављу је реализована и допремљена управо до намењене адресе.

Камион пун разних животних намирница попут брашна, уља, пасуља, шећера, соли, макарона, пиринча, кекса, сокова и осталог, стигао је до централног магацина у кухињи у селу Прековце, одакле ће одређени део робе бити дистрибуиран осталим кухињама широм Косова и Метохије, које под окриљем Епархије рашко-призренске раде и функционишу дуги низ година.

Ова помоћ нас је посебно обрадовала и разнежила. Наш народ је у више наврата показао како даљина заправо не представља проблем када је доброта у питању, добро увек пронађе свој пут до циља, па је тако било и овога пута. Представници поменутог центра на челу са господином Сашом Богдановићем, прикупили су значајну помоћ у виду намирница, како би наша браћа и сестре са простора Косова и Метохије неометано добијали своје дневне оброке.

Колика је великодушност и несебичност ове помоћи, огледа се у самој њеној величини, и лепим речима, које су нам доброчинитељи уз помоћ упутили, али и у томе што је пристигла у овом тешком периоду када смо сви последња два месеца посебно живели у страху за сопствено здравље а самим тим и преживљавање на овим просторима.

Мало је речи које би сада описале нашу захвалност. Али је итекако важно да то учинимо макар и са скромним -хвала- јер је битно да наши донатори знају колико нас је обрадовала ова помоћ и од коликог је заправо она значаја, како за наш неометани рад, тако и за охрабрење и мотивацију што додатно пружа.

Нашим доброчинитељима поред речи захвалности упућујемо и велике поздраве које срдачно шаљемо са Косова и Метохије! Добро се добрим враћа!

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *