Народне кухиње

Срдачна помоћ за народне кухиње на КиМ из далеке Аустралије

Црквено-школска општина Св.Сава из Флемингтона у Сиднеју, свесрдно је помогла рад народних кухиња на Косову и Метохији. Новчани износ од 6.400,00 АУД велика је помоћ и подршка нашем раду и преосталом српском живљу са ових страдалних простора.

Посета Космету, која је уследила 7.септембра, од стране хуманитарне организације „Сви за Космет“ , била је кључна и за доношење ове донације. Заправо, међу бројним члановима поменуте организације било је и представника црквено-школске општине Св. Сава из Флемингтона који су ту прилику искористили за доношење овог новца.

Свакога дана се у кухињама на Косову и Метохији меси, пече, и припрема храна за преко 2.000 људи који су већ годинама дискриминисани и изоловани од света. Као што се обично и дешава, најслабији су они који испаштају, деца, старији и жене који сваки дан морају да поразе свој очај, усмљеност, осећај напуштености и да се поново окрену нади.

Ту наду им враћају драги добротвори. Да није њихове помоћи и подршке питање је да ли би наш труд и залагање истрајао у овим тешким и исцрпним годинама.

Наша Епархијска организација „Мајка девет Југовића“ остаје срдачно и неизмерно захвална на свему што добри људи чине за нас. Благодаримо на свакој пристиглој помоћи, а посебно ценимо када та помоћ пристигне из далека, не марећи за пређене километре.

Хвала доброчинитељима што чврсто стоје уз нас, чинећи нас сигурнијим и истрајнијим у раду, враћајући нам веру у боље дане, и што само заједно можемо изгурати ову битку.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *