Народне кухиње

„Солидарност за Косово“ увек када је најтеже

Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ коју предводи, велики човек и хуманитарац, Арно Гујон, донела је одлуку да на Косово и Метохију упути помоћ у вредности од скоро 35.000,00 евра за подршку пројектима: „Коке носиље“, „Пчеле“ и „Пластеници“.

Господин Арно Гујон је неко ко апсолутно познаје наш рад, годинама пружа подршку, нарочито у оним тешким и кризним временима, каква су и данас. Саосећајно, великодушно са великом бригом и разумевањем за све нас на овим просторима, помаже рад кухиња, страдалне угрожене породице, школе, цркве и манастире.

Пројекти који ће бити помогнути од велике су важности за неометани, бољи и напреднији рад Народних кухиња, а самим тим, на тај начин пружиће се помоћ свима којима је преко потребна. Сви пројекти под окриљем наше организације сачињени су и остварени тако да пружају цикличне доприносе, и да на тај начин пруже самоодрживост кухињама.

Помоћ и подршку коју годинама уназад добијамо од Х.О. „Солидарност за Косово“ за нас је прави благослов. Нашим заједничким снагама успели смо да покажемо како јединствено и удружено можемо да трајемо, па године нашег рада и постојања то и показују.

Данас, када читав свет води битку за здравље и живот, и када није поштеђен ни најудаљенији део земље где човек живи и станује, велико охрабрење је дошло управо од поменуте организације. Пружен нам је мотив и снага да наставимо досадашњу борбу, иако се сада боримо и на друге фронтове.

Заједништво, слога, саосећање, разумевање и љубав, неке су од врлина које доносе спасење, ако се окренемо ка томе, можемо дочекати боље дане.

Изражавамо велику, срдачну и неизмерну захвалност Х.О. „Солидарност за Косово“ која нам је још једном показала да је уз нас, да нисмо заборављени, да је добра воља добре душе јача и досеже дуже од било које невоље.

Хвала Вам што нам у овим тмурним временима враћате осмех на лице!

Подели на мрежама

One Comment

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *