Народне кухиње

Снажна подршка пољопривредном раду Народних кухиња на КиМ од стране Француске хуманитарне организације «Солидарност за Косово»

У тешкој и кризној ситуацији, у самом јеку настале пандемије, до нас су стигле важне и радосне вести да је Француска хуманитарна организација под називом «Солидарност за Косово» обезбедила новчана средства у висни од 34.118,00 евра која ће омогућити набавку неопходних машина за бољи пољопривредни рад Народних кухиња на Косову и Метохији.

Ова донација је обезбедила куповину три врсте машина и то: трактор, тањирачу, и дворедни берач кукуруза, у чему се огледа високи значај ове помоћи, јер је набавка тих машина била преко потребна пољопривредном раду наше организације чије су се потребе у последњем периоду знатно увећале, а како посао стално изискује и напредовање и усавршавање, куповина ових машина била је веома потребна. Обрађивање преко 50 хектара земље изискује боље и напредније машине које би тај рад олакшале и допринеле добијању бољих и квалитетнијих производа уз чију добит ћемо поново циклично и директно помогнути рад Народних кухиња на Косову и Метохији.

Епархија рашко-призренска уз своју добротворну организацију «Мајка девет Југовића» има јасан циљ већ годинама, а то је прехрана страдалног српског живља са ових простора и омогућавање бољег и олакшаног живота, јер узимајући у обзир околности у којима српски народ живи на простору Косова и Метохије, то је био веома велики подухват. У томе су нам, од самог почетка, још док су ти пројекти били само идеје, срдачно и великодушно помагали наши доброчинитељи поменуте организације на чијем челу се налази господин Арно Гујон на чијој смо несебичној подршци веома захвални.

Увек срдачни и саосећајни помагали су наш рад када год би се створили услови за то, па тако и овога пута.Њихово разумевање и саосећање допринело је многим нашим успесима и дивним резултатима, које са поносом истичемо.

Од срца им желимо да наставе да нижу успехе као и до сада, и да период који је пред нама обогатимо са још оваквих племенитих резултата.

Остајемо неизмерно захвални, упућујући пуно поздрава са Косова и Метохије.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *