Народне кухиње

„Сербиан тифо“ наставља са хуманитарним радом

Руска организација „Сербиан тифо“ помогла  је  народне кухиње на Косову и Метохији са 5375кг брашна. Организација је основана  пре 6.година са  циљем да окупља љубитеље фудбала и навијачких група широм земље. Активности организације су се дуго сводиле на фудбалска дешавања на српској навијачкој сцени и извештавању својих пратиоце о битним догађајима на њој. 

Убрзо су представници организације дошли на идеју да покрену хуманитарне акције и помогну народу на Косову и Метохији. Средства прикупљају акцијама путем интернет продаје  мајица са мотивима братских веза између Србији и Русије, као и цртањем разних графита по Москви и другим градовима.

Прошле године ова организација је први пут помогла народне кухиње на Косову и Метохији, а ове године се износ донације дупло увећао. Од прикупљених 2100€ купљено је 5375кг брашна и појачане залихе брашна у нашим пекарама.

По речима Андреја Леонова једног од оснивача поменуте организације, они на српски народ гледају као на братски народ, док на српске манастире и цркве као на своје.  Андреј Леонов већ пет пута за две године долази на Косово и Метохију и обавезно посети просторије Народне кухиње  и просторије организације Култорно склониште ,,Крик” у Косовској Каменици са којом већ дуго сарађује.

Организација ,,Сербиан тифо” данас има 8 активних чланова из разних делова Русије и преко 8100 пратиоца на друштвеним мрежама. Њихова жеља  и циљ је да наставе са својим хуманитарним радом и да помажу српски народ на Косову и Метохији.

Захваљујемо се организацији „Сербиан тифо“ на примљеној донацији и подршци коју добијамо, драгоцена нам је свака помоћ и подршка, хвала Вам што се саосећате са нашим народом и што Вам је стало да се сачувамо и опстанемо на овим светим просторима. Увек сте нам добродошли!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *