Народне кухиње

Свечана додела архијерејских захвалница у Грачаници

Данас је у Грачаници у поподневним часовима одржан свечани ручак који је уприличен доделом архијерејских захвалница доброчинитељима који су успешно и свесрдно реализовали помоћ у обезбеђивању хране за север Космета након тешке новонастале ситуације увођењем такозваних такси.

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски господин Теодосије уручио је захвалнице добротворима и уз срдачне речи захвалности напоменуо да је сложност мећу нашим народом важна јер само тако остварујемо битне победе за останак нашег живља на просторима светог Космета. Архијерејске захвалнице отишле су у руке следећим добрим људима: ХО „Сви за Космет“, ХО „Стара Рашка“, ХО „Срби за Србе“, Фондацији Делије, Фонду Њ.К.В. Принцеза Катрина, Фонду Дијаспора за Матицу, Млекари Шабац, фирми „НС концепт“, фирми „ПИП“, пекари „Занат“, и ХО „Лајфлајн“.

Ову прилику искористили смо да заједно са нашим гостима, који су и много више од тога, они су наши пријатељи, добротвори, наше боље сутра, обележимо и 20 година постојања добротворног рада Епархијске организације „Мајка девет Југовића“. Уз свети благослов Владике Теодосија ручак је протекао у миру, благостању и размени лепих речи и добре енергије. Као круна овог дивног дана било је и симболично изненађење за Владику које му је приредио Филип Павић, дете са Косова и Метохије, који је на почетку своје тениске каријере хтео да подари и свој први освојени пехар управо Владици као огромну захвалност за сваку помоћ и подршку која је од њега дошла. Све присутне је разнежио овај чин, и мала свечана церемонија је приведена крају.

Владика Теодосије са својим монаштвом и свештенством, као и сви представници ДО „Мајка девет Југовића“ остају неизмерно захвални овим дивним људима на поштовању, разумевању, поверењу и великом срцу у које стаје пуно љубави, љубави према свом парчету земље, према кори хлеба и према свом народу на који су се обрушиле силне невоље. Ипак, њихова доброта наш је пут у светлију будућност, зато Вам се дивни људи захваљујемо још једном на свако добро дело које је од Вас потекло, на сваку утешну реч када нам је било најтеже и хвала Вам на овом дивном пријатељству на које смо посебно поносни.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *