Народне кухиње

Сами, не и заборављени!

Епархија рашко-призренска на челу са Његовим Преосвештенством Епископом Г.Г. Теодосијем прикупила је новчана средства у вредносном износу од 2.915,00 евра како би помогла нашим бакама и декама који живе сами у узурпираним срединама, под разним и свакодневним притисцима, али на које не пада заборав.

У местима Клокот, Витина, Грнчар и Врбовац живе Снежана Мирковић, Добрила и Даринка Дајић, Трајко и Трајка Коцић, и Бранко Москић, који дуги низ година усамљени и удаљени живе и даље у својим домовима, на свом имању. Свакодневни притисци и узурпирања нису пресудили да наше баке и деке напусте своју земљу, напротив, стоички је и часно чувају.

Захваљујући Епархији рашко-призренској, њима је обезбеђена куповина покућства, беле технике, док је тамо где је било потребно реновирање такође то одрађено.

Овај гест је показао како се наша браћа и сестре забораву не препуштају, и како се подједнако брине о сваком човеку, ма којег узраста био и где год се налазио. Српског живља још увек има на просторима Косова и Метохије, и уз Божију помоћ ова земља дочекаће и будуће генерације.

Ова прича нас је посебно дотакла, јер су Снежана, Добрила, Даринка, Трајко, Трајка и Бранко наши дедови и наше баке од којих и данас имамо доста научити, о вери, нади, вољи, части и достојанству. Нека им ова помоћ добро послужи, а наша организација благодари Епископу Теодосију и целокупном саставу Епархије рашко-призренске, на још једном срдачном гесту и помоћи упућеној нашем живљу.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *