Народне кухиње

Савез Срба у Италији олакшао рад Народних кухиња на КиМ

Захваљујући донацији у виду новчаних средстава у вредности од 4.000,00 евра, срдачно дариваних од стране Савеза Срба у Италији, обезбеђена је куповина неопходних намирница за потребе Народних кухиња на Косову и Метохији, и то: пасуља, брашна и јунећег меса.

Колики је значај ове донације и изузетно важне помоћи, пристигле у још важнијем тренутку јер је наступио тежак период, огледа се у континуираном раду Народних кухиња без икакавих прекида или одлагања због смањених залиха намирница. Наши драги пријатељи и доброчинитељи спречили су да на било који начин дође до застоја и рад смо наставили и онда када је било изузетно тешко услед настале ситуације. Корисници наших кухиња наставили су да редовно долазе по свој топли оброк и комад хлеба. Неизмерно смо радосни што у очима нашег сиротог народа нисмо видели страх, већ олакшање и захвалност јер знају да су добри људи увек ту уз њих, пружајући подршку и помоћ, и морално и материјално.

Епархија рашко-призренска са својом Добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ ушла је у дведесету годину рада водећи Народне кухиње на овим страдалним просторима, и данас, управо захваљујући бројним донаторима широм наше земље, и ван њених граница, води се једна заједничка борба у помагању нашој браћи и сестрама који поносно и стоички подносе разна искушења и проблеме у одбрани свог огњишта.

Ништа од овога не би било могуће, нити оствариво, да није свих ових добрих људи, који свим срцем, несебично нуде преко потребну помоћ. Овим путем желимо да се срдачно и најтоплије захвалимо нашим донаторима, желећи да им се добрим врати и да свој посао обављају још успешније.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *