Народне кухиње

„Рука сиромахова јесте благајница Христова; што прими сиромашак, то прима Христос.“ -почетак традиционалне хуманитарне акције уз подршку ЈКП Инфостан и Града Београда

Уз свесрдну помоћ ЈКП Инфостан Технологије и Града Београда, Епархија рашко-призренска је поново у прилици сакупљања хуманитарне помоћи за неометани рад народних кухиња на Косову и Метохији. Београђани, који сваког месеца примају рачуне за комуналне услуге преко ЈКП Инфостан Технологије, сада ће већ традиционално, уз новембарски рачун добити и хуманитарну уплатницу.

Ово је свакако прилика да се позову сви добри људи да, у складу са својим могућностима, упуте помоћ на просторе Косова и Метохије, и тако помогну социјално угрожене породице али и појединце.

Припрема топлог оброка и хлеба за социјално угрожене, старе, немоћне и болесне, свакодневна је брига Народних кухиња. И поред свих недаћа и проблема, са којима се изнова суочавамо, чврсто верујемо да ћемо уз Божију помоћ и помоћ свих људи великог срца, успети да пружимо ослонац онима којима је помоћ преко потребна. Епархија рашко-призренска у томе има подршку ЈКП Инфостан Технологије, Града Београда, и свих Београђана који позитивно одговоре на ову, сада већ, традиционалну акцију пркупљања помоћи.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се поред хуманитарних уплатница може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 205-243659-06 на име „Епархија рашко-призренска“, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: „Помоћ за Народне кухиње“. Такође, помоћ се може донирати и слањем СМС порука на број 1033 у мрежама Мт:с, ВИП и Теленор.

У име свих људи, за које ћете издвојити своје парче хлеба и тако им обезбедити редован оброк, остајемо неизмерно захвални Београђанима, ЈКП Инфостан Технологије, и Граду Београду, на несебичној љубави, бризи и разумевању за своју браћу и сестре са Косова и Метохије.

ВЕЛИКО ХВАЛА!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *