Народне кухиње

Радост на радостан дан

Уочи Бадњег дана, уз благослов Епископа рашко-призренског Теодосија, Епархијска Добротворна организација „Мајка девет Југовића“ са женама мироносицама из Звечана при цркви Св. Ђорђа, помогла је социјално угрожену породицу Герић из места Могила на Косову и Метохији.

Самохрана мајка са децом, који су пре два месеца остали без главе породице, њиховог вољеног оца и супруга, помогнута је набавком неопходног покућства и намирницама за предстојеће празнике. Ова тиха и радна породица са радошћу је дочекала своје добротворе. Уз празничне благодати и жеље, наша добротворна организација и жене мироносице предале су помоћ породици Герић.

Тешки и сиви дани који се надвијају над нама већ дуги низ година не могу да зауставе лавину љубави коју Срби једни другима указују, нарочито у нама посебним данима, попут светог нам Божића.

Мир, љубав, благостање нешто је што негујемо у срцима, и увек смо спремни да оне којима је то преко потребно поткрепимо првенствено овим осећањима, а онда и у складу са могућностима пружимо материјалну помоћ.

То је случај и са породицом Герић. Поред упућене помоћи, водили смо и дуги разговор са члановима породице како не би, поред губитка, били тужни у овим данима, већ треба да се окрену душевној храни и љубави која је покретач свега.

Нека је хваљен Господ који нам је омогућио и створио прилику да пружимо помоћ поменутој породици и да на радостан дан свих православних верника будемо богатији за осмех више.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *