Народне кухиње

Пројекат „Сушара“ у сусрет реализацији

У селу Извор, где веома успешно наставља са радом један од бројних пројеката наше добротворне организације под називом „Млекара“,отпочели су и радови на изградњи новог објекта и постављање темеља за реализацију пројекта „Сушара“.

Замишљено је отварање сушаре за разноврсно воће попут: малина, купина, шљива, јабука, и осталог. Воће се неће само сушити, већ ће бити и припремано за прављење пекмеза. Добротворна организација „Мајка девет Југовића“ дуги низ година помаже школске кухиње на Космету, у снабдевању одређеним намирницама од којих се припремају ужине за децу. Ово ће бити прилика, да за малишане буде доступан и домаћи пекмез, направљен искључиво од природних састојака.

Реализацији овог пројекта за сада су приступили добртовори Француске хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, затим Италијанска организација „Love revolution“ као и Удружење „Здрава Србија“ из Београда.

У циљ овог пројекта улази и отварање нових радних места, где поново указујемо прилику нашем народу да се запосли и да стекне услове да од сопственог рада помогне у издржавању своје породице.

Вера у наш рад и наше залагање коју нам донатори својом подршком пружају, важна је за даљу борбу да се на овим просторима остане и створе услови за бољу будућност, хвала Вам на томе добри људи!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *