Народне кухиње

Прослава Видовдана

Прослава Видовдана, великог празника, и за Србе важног историјског датума, још једном је свечано забележена на светом тлу косовско-метохијске земље. Уз присуство великог броја људи и верника, отпочела је архијерејска литургија и обележавање овог великог дана.
Као и ранијих година, наша организација се и овога пута потрудила око поделе хране на овај празник, и изузетно нам је драго што су нам пријатељи из братске хуманитарне организације „Срби за Србе“ притекли у помоћ у подели.

Духовно благостање које нас је испуњавало и прожимало целога дана улепшало је и лепо време које је допринело и лепом расположењу свих присустних. Још један леп моменат обележио је овај дан, а то је традиционална подела Ордена „Мајка девет Југовића“ за мајке са четворо и више деце, које додељује Епархија рашко-призренска.

Од великог је значаја признање за жене које својим породом богате и шире српски народ и нацију, и рађањем наше браће и сестара чувају српство. Овај свети дан, Видовдан, не представља за нас само историјску прекретницу, већ је то и дан када се изнова издижемо из понора, спремни и снажни да битку за остајање и опстајање на овим просторима наставимо.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *