Народне кухиње

Празнични слаткиши за слађе детињство

Доброчинитељи не престају да изненађују малишане са простора Косова и Метохије, показујући им тиме да су им увек у мислима и да је и њихов осмех подједнако важан као и осмеси њихових вршњака. Овога пута је фирма ДОО Сантос  из Звечана припремила пакетиће пуне слаткиша и сланиша за малишане јужно од реке Ибар, и усрећила породице са више деце који нису ни ове зиме у могућности да празничне дане испуне и овим детаљима.

Обрадоване породице су: породица Миљковић из села Гризиме, породица Ђокић такође из села Гризиме, породица Ристић из места Братиловце, породица Костић из Прековца, породица Савић из села Зебинце, и породица Стојковић из Сврачка. То су вишечлане породице, социјално угрожене, али храбре, јер своју децу подижу на свом огњишту, иако живећи у јако тешким и нехуманим условима. Како ни ове зиме нису били у прилици да малишане обрадују и усреће поклончићима, то је учинила фирма Сантос из Звечана, срдачно обезбедивши празничне пакетиће.

Како је лепо видети осмех на лицу детета. Велико и срдачно хвала добротвору из Звечана, који је омогућио поменутим породицама да виде, осете, и упију радост своје деце у тренутку када су им пакетићи предати. На радост свих нас, помогнутих породица и обрадоване деце, ових дана се чује велика граја и смех наших малишана широм Косова и Метохије. Хвала Вам, добри људи, на томе.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *