Народне кухиње

Православно удружење „Само слога Србина спасава“ први пут на Косову

Православно удружење „Само слога Србина спасава“ са седиштем у Лебану основано је у фебруару 2018.године. Око 40 чланова, махом омладине,  удружило се како би допринели очувању  српске традиције, културе, историје, идентитета, неговању наше православне вере. 

Пројекцијом филмова  „Ви идите ја нећу”; „Косово: Моменат у цивилизацији”, предавањем на тему „Како одбранити КиМ“ и журком у Београду прикупљено је око 20.000,00 динара намењених некој од породица на Косову и Метохији.

Своју прву акцију посвећену угроженом народу на Косову и Метохији заокружили су својом првом посетом наших манастира и народа и конкретно, посетом седмочлане породице Трајковић из Сушице, која је примила помоћ.

„Свакако овде нећемо стати, и даље ћемо организовати различите хуманитарне акције а све са циљем да помогнемо Србима, очувамо нашу веру, идетитет, културу, традицију и историју. Боравак на Косову за нас је био веома дирљив, јер смо први пут посетили нашу јужну покрајину. Осећај је такав да га не можемо описати речима. Стекли смо утисак да је Манастир Грачаница једна од највећих, можда и највећа институција у Србији и само поред таквих светиња Срби могу издржати нападе и притиске који их снађу“, рекао је један од представника удружења.

Радује нас чињеница да се све више младих људи окупља и удружује како би допринели очувању своје вере, националности и очувању Косова и Метохије.  Захваљујемо се Православном удружењу „Само слога Србина спасава“ на посети, сарадњи и поверењу и желимо Вам пуно успеха у даљем раду.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *