Народне кухиње

Помоћ угроженима на КиМ још једном упућена од Х.О.“Сви за Космет“

Велики хуманитарци, а чланови хуманитарне организације под називом „Сви за Космет“ из Београда, радили су пуно и са пуно труда и улагања успели да прикупе новчану донацију у вредности од 585.000,00 динара, коју су са великом љубављу упутили на свету земљу, и помогли угрожену браћу и сестре којима је помоћ преко потребна.

Ситуација на Косову и Метохији ни после двадесет година није драстично промењена, и нажалост, велики је број оних који се и даље обраћају за помоћ. Да није добрих људи, чија је снага воље немерљива, данас не би постојали ови добри резултати.

Средства која су овом приликом одвојена од стране Х.О. „Сви за Космет“, била су довољна за помоћ пет породица и то: породици Васић из Јасеновика, пружена је помоћ у набавци беле технике и покућства, исто то је омогућено и породици Богићевић из Грачанице; породици Москић из Врбовца пружена је помоћ у набавци грађевинског материјала за проширење штале, породици Павић из Прековца је купљена крава, док је породици Станојковић из Шилова пружена помоћ у куповини оваца.

Овај подвиг је заиста одјекнуо успехом, породице су пресрећне јер им је омогућено оно о чему су годинама сањали. Добри људи, представници поменуте организације, још једном су показали своју бригу, саосећање и разумевање према свом народу који води једну дугу борбу за осамостаљење и очување на вековном огњишту.

Посебан значај ова донација добија на томе, јер су ови добри људи, упркос проблему ширења вируса COVID-19, што је постао проблем читаве планете, ипак наставили са упућивањем помоћи на КиМ. Колика је љубав и брига према свом народу, говори нам управо ово дело у коме се добри људи не дају поколебати ни пред овако великим проблемом и искушењем за све нас.

Хвала Вам што у овоме нисмо сами и што нас заједнички успеси чине неизмерно поносним.

 

Подели на мрежама

One Comment

  1. Pingback/Trackback
    March 27, 2020 at 8:49 pm

    Помоћ угроженима на КИМ још једном упућена од ХО Сви за Космет - СЗКИзвештаји

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *