Народне кухиње

Помоћ и за Призренски округ

Протеклих дана посао Добротворне Епархијске организације „Мајка девет Југовића“ је удвостручен. За помоћ моле многи, па се трудимо да свима којима је преко потребна покажемо разумевање и бригу, и доставимо неопходно. Због актуелне ситуације и уведених мера заштите међу којима је и забрана кретања драстично је отежано достављање помоћи. Ипак, успели смо да помоћ у намирницама поделимо и у Призренском округу, и тако обухватимо места где наш народ чува своја огњишта – Горње село, Мусниково, Средска, Драјчићи, Новаке, Живињане, Стајковце, као и сам Призрен.

Труд и рад који се свакодневно улаже олакшава нам једино то што смо у овоме сви заједно и што једни друге бодримо и подржавамо. Нашим људима је помоћ преко потребна, посебно старијим и болеснима, које нема ко да обиђе нити посети, а камоли помогне у набавци хране.

Пуно нам је срце што смо успели, и поред разних искушења, да помоћ допремимо до оних који тихог гласа и повучено изусте хвала. Желимо да знају, и да им покажемо да нису заборављени и да ћемо уз Божију помоћ заједно дочекати да ова криза прође.

Посебно смо испуњени њиховом поруком која нам је пристигла након што је помоћ подељена: „ Поздрав шаљемо од свих нас, и хвала свим људима који су на било који начин помогли!“

Наставићемо да помажемо наш народ, молећи се за здравље свих!

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *