Народне кухиње

Помоћ из комшилука

Давне 2000.године основана је наша организација и отворена прва народна  кухиња. Потреба за таквом врстом помоћи била је преко потреба многима који у то време нису били у стању да себи обезбеде парче хлеба.
Године су пролазиле,потребе су бивале веће и кухиње су се отварале једна за другом.
Данас их има шест.
Наши корисници су поред болесних и усамљених старијих људи, немоћне деце и велики број оних који нису у стању или немају могоћност запослења и бављења сопственом производњом.

Као што вам је познато, свих ових година народне кухиње постоје, функционишу и стварају захваљујући људима великог срца широм света. До данас, углавном смо имали донаторе и заинтересоване да помогну из Централне Србије и иностранства, али на нашу велику радост, пружању помоћи прикључили су се и наши суграђани,  комшије.

На нашу адресу самоиницијативно се јавило више породица, које су уз свој труд, рад и Божји благослов обезбедили потребе својих најмилијих па су изразили жељу да помогну  и поделе своје мало са онима који немају. Помоћ је донирала породица Костић из Липљана, Д.о.о. Клас из села Томанце, као и Агро-фриго из Горњег Кормињана.

Донација се састојала од основних животних намерница, које су уједно и најпотребније нашим кухињама.

Од срца се захваљујемо на овом лепом гесту и пажњи, искрено се надамо да ће сличних ситуација бити и у будуће и да нам први ослонац и савезник буде и остане, комшија.

2

3

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *