Народне кухиње

Помоћ за Народне кухиње доспела из Рогаланда

Наша донација је скромна у односу на потребу која постоји, али она је дата од срца у нади да ће макар мало олакшати свакодневицу оних којима је упућена. Наша скромна донација носи и поруку захвалности и подршке свима Вама који се из дана у дан, из године у годину, борите за најслабије у нашем друштву.

Овако су гласиле речи наших доброчинитеља из Удружења Срба „Иво Андрић“ из Рогаланда, када су нам се јавили са вољом и жељом да помоћ упуте на Косово и Метохију.

Новчана средства у висини од 1.500,00 евра упутили су као помоћ у набавци неопходних животних намирница за Народне кухиње које раде под окриљем Епархије рашко-призренске и којих има шест широм Косова и Метохије.

Захваљујући овој донацији успели смо да обезбедимо залихе пасуља, конзервираног грашка и јестивог уља, што представља важну помоћ за магацине кухиња.

Посебну вредност и значај ова помоћ има јер је пристигла у овом тешком и кризном времену за све нас, за читаву планету и човечанство. Ипак, добра дела добрих људи не познају препреке и уз своју посвећеност и пожртвованост пронађу свој пут до жељеног циља. Ми дугујемо велику захвалност овим добрим људима који су успели да прикупе ову помоћ и пошаљу је страдалном народу на светој косовско-метохијској земљи. Овим путем указано је пуно љубави и разумевања, и наравно подршке да свој посао наставимо, и да знамо и верујемо у снагу воље добрих људи широм света.

У име организације ЕУО-а Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, и у име свих оних који и данас воде битку против глади, упућујемо велико хвала нашим донаторима, а пре свега доброчинитељима, на указаном саосећању и поверењу, и наравно љубави према свом народу ма где се он налазио.

Ово је заједничка победа над сиромаштвом, и многим другим проблемима који нагризају домове страдалника са КиМ. Ипак, чврсто верујемо да ћемо низати још оваквих победа што ће нас увек вући напред у савладавању бројних проблема.

 

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *