Народне кухиње

Помоћ ДО „Мајка девет Југовића“ за припаднике ромске националности у селу Бостане

Добротворна организација Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“, у току данашњег дана испоручила је помоћ припадницима ромске националности, а мештанима села Бостане. Пружена подршка огледала се у подели једнократне помоћи у виду основних животних намирница.

Хтели смо да покажемо да они нису заборављени, они су саставни део свих нас, нашег друштва, и не постоји никаква разлика. Ми смо сви деца једне мајке, мајке земље коју треба чувати и сачувати. У овим тешким данима који се нижу, а који са собом доносе страх, сумњу, стрепњу, једину снагу коју добијамо црпимо из љубави, људскости, саосећања и пожртвовања.

Удружено и сложно, поред свих проблема и искушења која вребају, помоћ достављамо до свих врата којима је она неопходна и преко потребна. Човек је човек, без обзира на веру и припадност, без обзира на боју коже и језик којим говори, ових дана поново учимо о томе. Пред нама је тешка борба коју води читаво човечанство, и једини одговор огледа се у свести, савести, одговорности, сложности и оном неизбежном, у љубави.

Насмејана лица помогнутих породица данас су нас испунила радошћу, миром и спокојем. Бити у прилици да упутимо помоћ за нас је посебно гориво које ћемо трошити на наредни период, на још лепих прича. Уз Божију помоћ, молимо се за боље, мирније и радошћу испуњене будуће дане.

 

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *