Народне кухиње

Помогнуто седам породица захваљујући добротворној акцији Баштионика “Задужбина за Косово и Метохију”

Представници Србског Сабрања Баштионик  из Бања Луке приликом своје тродневне посете Косову и Метохији отпочели су реализацију акције “Задужбина за Косово и Метохију”. Овом приликом помогнуто је 7 породица из различитих крајева, чврсто решених да остану и опстану на својим огњиштима.

Србско Сабрање Баштионик покренуло је хуманитарну акцију под називом “Задужбина за Косово и Метохију” чији је циљ да се апелује на што већи број људи у Републици Српској да се солидарише са својим напаћеним народом и допринесе очувању српских породица на овим светим просторима.

Прва испорука помоћи у износу од 6445 евра расподељена је у 7 породица којима су купљене пољопривредне прикључне машине, грађевински материјал, покућство, крава. То су углавном вишечлане породице који се баве пољопривредом, граде куће, стварају породице и одлучни су да остану да живе и расту своју децу на Косову и Метохији. Након обезбеђивања потребних донација, износ од 325 евра остаје за потребе народних кухиња.

Помогнуте су породице: Васић из Зебинца, Вујић из Врбовца, Ивковић из Страже, Живић из Бољевца, Стојковић из Грачанице, Тирић и Ивковић из Штрпца.

Срдачно се захваљујемо нашој браћи из Републике Српске, пријатељима и сарадницима из Баштионика на свему што су до сад урадили како би помогли свој народ на Косову и Метохији, а посебно на покренутој акцији за коју верујемо да ће бити више него успешна и да ће се захваљујући њој унети радост у велики број породица са Косова и Метохије.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *