Народне кухиње

Плодоносни пројекат „Задужбина за Косово и Метохију“

Удружење „Србско Сабрање Баштионик“ из Бањалуке преко пројекта под називом „Задужбина за Косово и Метохију“, који је итекако уродио плодом, уплатили су средства  у висини од 6.350,00 еура, а намењена су угроженим породицама и народним кухињама са Косова и Метохије. Овом донацијом помогнуто је чак шест породица, и то: породица Ивковић из села Стража, породица Тасић из села Бољевце, породица Ристић из села Извор, затим Максимовићи из места Стрелица, Спасићи из Бинача и Васићи из Лепосавића.

Велика је помоћ и подршка коју великодушно добијамо од наших пријатеља из Бањалуке. Не препуштају нас забораву и увек су спремни да нам прискоче у помоћ када нам је потребна. Љубав и саосећање ових дивних људи је нешто што снажно осећамо, будући да су они овакву слику страдања српског живља већ видели, и снажно се носећи са тим болом савладавају сваку препреку и својој браћи и сестрама са ових простора неретко притрче, да помогну, да подрже, да упуте речи охрабрења и утехе.

Посета која је уследила половином новембра, није била само обилазак резултата заједничког рада и улагања, већ и обећање да чврсто стојимо раме уз раме, и доказ да смо саборци за све предстојеће битке.

Овим путем желимо да се захвалимо свим добрим људима који су узели учешће у прикупљању ових добровољних прилога уз чију помоћ данас имамо овако добре резултате. Хвала Вам за сву љубав и разумевање, Господ гледа све!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *