Народне кухиње

„Пламен Косовске ноћи“ у Београду

У парохијском дому Храма Светог Саве у Београду одржано је културно-песничко добротворно вече, посвећено страдалном народу на Косову и Метохији. Прикупљено је 112.665,00 динара за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији.

Књижевница Даринка Заставниковић имала је жељу да промовише своју нову књигу „Пламен Косовске ноћи“ и спот „Видовдане свети“  на добротворној вечери посвећеној Косову и Метохији. Уз потпуну подршку Удружења Србски Светионик, организација је брзо завршена.

У препуној сали парохијског дома, тражило се место више за све оне који су желели да буду део овог дивног догађаја. Уз прелепе косовске песме, читање стихова и пријатну музику, присутна публика је уживала у богатом културно-песничком програму.  Поред промоције књиге, програм је обогатила певачка група Вез, која је својим извођењем изазвала лавину емоција код присутних, као и солиста Алекса Недељковић, певачка група Плитвица, уз подршку глумице Ружице Рутић и књижевнице Милице Јефтимијевић Лилић.

Од продаје књига Даринке Заставниковић „Пламен Косовске ноћи“ и осталих добровољних прилога, прикупљено је и на рачун Епархије рашко призренске за помоћ народним кухињама уплаћено 112.665,00 динара.

Веома смо дирнути Вашом идејом и пажњом да све ово организујете и посветите нашем народу на Косову и Метохији. Храбри нас чињеница да нас не заборављате, што својим делима показујете. Срдачно се захваљујемо госпођи Даринки, организатору, учеснцима и свима који су помогли да се ово вече успешно реализује и постигне свој циљ. Хвала Вам на томе!

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *