Народне кухиње

Парохијани цркве Св. Архиђакона Стефана из Кизбороуа уз свој народ на Косову и Метохији

У току Свечане Видовданске академије парохијани цркве Св. Архиђакона Стефана из Кизбороуа организовали су акцију прикупљања помоћи за страдални и напаћени народ на Косову и Метохији.

После вечерње службе 1. јула организован је  богат културно уметнички програм на тему Косова и Метохије. Ђаци школе Вук Караџић  заједно са  учитељицама Надом Миљанић, Надом Милошевић, Јованом Ремовић и Лидијом Милосављевић наступали су рецитацијама и стиховима, као и  црквени хор „Корнелије Станковић“. Посебну пажњу и емоције изазвали су наступи Филипа Миљанића, који је присутне одушевио својим умећем на гуслама, док је млада Анастасија Цабо са песмом „Косовски божури“  посебно ганула све присутне у црквеној сали.

Донацију од 15.000. АУД лично је донео члан Црквеног одбора ове парохије који је поред новчане помоћи пренео топле поздраве, дивљење, забринутост и пожелео истрајност свом народу који се годинама херојски бори са тешким временом које нас је задесило.

Овом приликом се искрено захваљујемо парохијанима цркве Св. Архиђакона Стефана на организацији ове дивне вечери коју су посветили сећању и историји Косова и Метохије, а посебно, што су својом љубављу показали да им је стало до очувања Косову и Метохије.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *