Народне кухиње

Омладина Ужица за народне кухиње на Косову и Метохији

У организацији Уније студената Ужица и Уније ужичких средњошколаца током месеца марта и априла 2018. године организован је низ хуманитарних догађаја с циљем прикупљања новчаних средства за помоћ социјално угроженим породицама са територије Косова и Метохије. Идеја о организовању читаве акције настала је од стране Јовише Ћировића, студента мастер студија са Факултета политичких наука Универзитета у Београду и активног члана Уније студената Ужица. Донацијом од 168.210.динара помогнут је рад народних кухиња, док је износ од  715.560.динара намењен помоћи социјално угроженим породицама.

„Након три године успешно спровођених акција на Факултету политичких наука и организованих посета на којим су путници били студенти Факултета политичких наука, дошао сам на идеју да исту акцију пренесем у родни град и подстакнем омладину Ужица да помогне својим сународницима на Космету и посети КиМ“, казао је иницијатор ове хуманитарне акције Јовиша Ћировић.

Организован је низ хуманитарних догађаја у Ужицу од стране Уније студената Ужица и Уније ужичких средњошколаца: Kултурно вече на Педагошком факултету у Ужицу и пројекција филма ”Енклава” Горана Радовановића;
Хуманитарна журка у Градском културном центру у Ужицу; Дизајнирање и продаја 80 мајица;  Хуманитарни турнир у фудбалу; Прикупљање играчака и школског прибора у ужичким вртићима; Донације ужичких малих предузетника и донација ваљаонице ”Импол Севал” из Севојна.

Жељу да помогну и посете народ на Косову и Метохији изразила је и омладина Херцег Новог. Ненад Вујачић апсолвент на Факултету политичких наука Универзитета у Београду подстакао је Новљане да организују хуманитарну пројекцију филма ”Косово моменат у цивилизацији” режисера Бориса Малагурског.

Активни учесници догађаја и заинтересована омладина Ужица и Херцег Новог  (њих 50) у својој тродневној посети Косову и Метохију обишли су манастире, школе, неколико  породица којима су уручили помоћ,као и народну кухињу Прековцу.

„Чланови Уније студената Ужица и Уније ужичких средњошколаца као и омладина Херцег Новог понели су незаборавне утиске са овог путовања и изјавили да ће поново доћи првом приликом. Акција ”Ужице за Космет” биће реализована и следеће године када се надамо да ћемо постићи још боље резултате како бисмо помогли што већем броју људи и подстаћи нову групу младих људи да посети  КиМ“, додаје Јовиша Ћирковић.

Срдачно се захваљујемо омладини Ужица на овој  хуманитарној акцији која је од великог значаја за све нас који живимо на Косову и Метохији, свака помоћ и подршка су нам драгоцени.

Подели на мрежама

Оставите ваш коментар

Ваша адреса неће бити јавно приказана. Попуните обавезна поља обележена са *